Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Τα Παιδικά Χωριά ζητάνε μαμάδες!

Το μόνο «προσόν» που πρέπει να έχει η κάθε υποψήφια για να γίνει Μητέρα SOS στα Παιδικά Χωριά είναι να επιθυμεί να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στη φροντίδα παιδιών.Είναι από τις λίγες δουλειές στον κόσμο που δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις, πτυχίο ανώτατης σχολής ή έστω προϋπηρεσία.Λόγω της ραγδαίας αύξησης των αιτήσεων από ζευγάρια που πάνω στην απελπισία τους προτιμούν να αφήσουν τα παιδιά τους σε κάποια προνοιακή δομή από τα να έχουν δίπλα τους και μην μπορούν να τα συντηρήσουν, τον τελευταίο καιρό οι ανάγκες για μαμάδες… πλήρους απασχόλησης έχει αυξηθεί στα Παιδικά Χωριά SOS.
Η θέση της μητέρας στα Παιδικά Χωριά SOS, τα οποία στηρίζονται αποκλειστικά στις δωρεές ιδιωτών και εταιρειών, προϋποθέτει συνεχή παρουσία στις εγκαταστάσεις του οργανισμού με οκτώ ρεπό τον μήνα, και προβλέπει ικανοποιητικό μισθό που φτάνει τα 1.000 με 1.200 ευρώ τον μήνα.Η επιλογή κάποιας για να γίνει Μητέρα SOS δεν είναι εύκολη δουλειά, το ίδιο και οι… δοκιμασίες από τις οποίες θα πρέπει να περάσει για να αποδείξει ότι είναι κατάλληλη για τη θέση. O διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS στη Βάρη εξηγεί:
«Η διαδικασία επιλογής ξεκινάει με την κοινοποίηση στον Τύπο των προσφερόμενων θέσεων εργασίας. Δεχόμαστε αιτήσεις και μετά την πρώτη επιλογή, οι υποψήφιες περνούν από εκπαίδευση, ενώ παράλληλα έρχονται σε επαφή με ψυχολόγους, ώστε να δούμε ότι είναι αυτό που πραγματικά θέλουν. Ερχονται, για παράδειγμα, πολύ αξιόλογα άτομα που όμως δεν ταιριάζουν με αυτό που κάνουμε εμείς. Θα μπορούσαν να είναι πολύ καλοί επαγγελματίες σε έναν άλλο χώρο. Σε μας υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη “εκταμίευση” συναισθήματος και διάθεσης, και όποιος βρίσκεται εδώ θα πρέπει να είναι σίγουρος και να λέει “θέλω να είμαι εδώ, κοντά στα παιδιά, είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο”». 
Πηγή:http://www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου