Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκινάει η πώληση.....βρέθηκαν τα πρώτα 40 νησιά

Η σχετική λίστα είναι έτοιμη και σε αυτήν περιλαμβάνονται 40 ελληνικά νησιά, τα οποία θα ενοικιαστούν σε ιδιώτες για διάστημα από 30 έως 50 έτη, προκειμένου να αξιοποιηθούν τουριστικά.
 Η λίστα με τα 25 από τα συνολικά 40 νησιά που θα ενοικιαστούν σε ιδιώτες είναι η εξής:

Σύβοτα -Μαύρο Όρος και Άγιος Νικόλαος: το πρώτο έχει έκταση 742 στρέμματα και το δεύτερο 540 στρέμματα. Βρίσκονται μέσα στον κόλπο που σχηματίζεται στα Σύβοτα και είναι σε κοντινή απόσταση από την ακτή, οπότε μπορούν να παραχωρηθούν για την ανάπτυξη τουριστικών εγκαταστάσεων.
Μπέλα Βράκα: έχει έκταση 154 στρέμματα και είναι το μικρότερο από τα τρία νησιά απέναντι από το χωριό Σύβοτα. Η περιοχή θεωρείται η «Καραϊβική της Ελλάδας» λόγω της μοναδικής ομορφιάς της. Μια αμμώδης λωρίδα, πολύ ρηχή, συνδέει τη στεριά με το νησάκι, δημιουργεί μια εκπληκτική παραλία και η προοπτική τουριστικής αξιοποίησης θα ήταν εξαιρετική.

Αλόννησος-Βραχονησίδες Μανώλας, 96 στρέμματα, Μίκρο, 83 στρέμματα, Στρογγυλό, 15 στρέμματα, Σκαντήλι. Στην περιοχή υπάρχουν δεκάδες ακατοίκητες βραχονησίδες που εντάσσονται στην Α” και Β” Ζώνη του Θαλάσσιου Πάρκου Σποράδων. Κι εδώ θα μπορούσε να υπάρξει τουριστική αξιοποίηση, ειδικά για το Στρογγυλό που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη νησίδα Δασιά, κοντά στη Σκόπελο.

Κύθηρα -Το νησί Αβγό έχει έκταση 40 στρεμμάτων και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Καψάλι. Έχει επισκέψιμο σπήλαιο, υπέροχο τοπίο και η πρόσβαση είναι εύκολη.

Άνδρος (2 νησιά)-Δύο νησιά στον Δήμο Άνδρου, το Λαγονήσι, 11 στρέμματα, και το Μεγάλο Νησί, 20 στρέμματα. Στη θαλάσσια περιοχή υπάρχουν δεκάδες άλλα νησάκια όπως το Πρασονήσι, η Κοπητήτα, τα Γαυριονήσια (8 νησάκια κοντά στο Γαύριο).

Μήλος-Νησίδα Άγιος Γεώργιος, 120 στρέμματα. Βρίσκεται μεταξύ της Μήλου και της Κιμώλου.

Σύρος-Νήσος Σχοινονήσι, 42 στρέμματα, Ασπρονήσι, 110 στρέμματα, Ψαθονήσι, 6 στρέμματα. Ακατοίκητα νησάκια σε μικρή απόσταση από την εκπληκτική παραλία Αγκαθωπές.

Πόρος-Νησί Πλατεία, μικρό νησάκι 25 στρεμμάτων.

Σπέτσες-Φαλκονέρα, 6.700 στρέμ.. Απέχει 42 μίλια από το Ακρωτήριο Μαλέας και θεωρείται σημαντικό νησί για τη ναυσιπλοΐα.

Πειραιάς-Νήσος Φλέβες, 1.400 στρέμματα, έχει χρησιμοποιηθεί ως πεδίο βολής του Πολεμικού Ναυτικού και γίνονται συχνά ασκήσεις, οι οποίες προκαλούν «αναταραχή» και στη Βουλιαγμένη.

Άρτα -Πέρα Νησί, 270 στρέμματα, βρίσκεται στον Αμβρακικό.

Λευκάδα-Νησάκι Άγιος Νικόλαος, νησάκι Αλεξάνδρου 15 και 12 στρέμματα αντίστοιχα.

Σητεία-Νησίδα Ελάσα, 1.700 στρέμματα, νησί Γράντες Ήρα, 3.000 στρέμματα. Βρίσκονται σε ένα σύμπλεγμα νησιών απέναντι από την Ελούντα.

Τήνος-Δρακονήσι, 20 στρέμματα, Νησίδα Απόκοφτος, 14 στρέμ..Εύβοια-Νήσοι Νέων Στύρων, 2.763 στρέμματα. Είναι το μεγαλύτερο νησί στο νησιωτικό σύμπλεγμα κοντά στο μικρό λιμάνι της Αγίας Μαρίνας.
 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου